Frans buffet

 Ik ben dol op Frankrijk en zeker op de Franse keuken. Er zijn zoveel heerlijke en smaakvolle gerechten. Bekend zijn natuurlijk de boeuf bourguignon, quiche lorraine en de salade niçoise. Naast deze toppers ben ik op zoek gegaan naar allerlei heerlijke recepten om een mooi buffet samen te stellen waaruit iedereen zijn keuze kan maken.

We leveren een Frans buffet van 15-50 personen. Op verzoek leveren we brood, kruidenboter en tapenades bij het buffet.

Omdat ieder buffet zijn eigen samenstelling heeft staan er geen prijzen bij. Om toch een indicatie van de kosten te geven vindt u hier een voorbeeld Frans buffet.

Soepen

Potage au brocoli

Broccolisoep

Romige soep gevuld met tomaat en bosui.

Soupe à la moutarde

Mosterdsoep

Een lichte soep met een pittige smaak.

Warme gerechten

Saumon en papillote

Zalmpakketje

Geurige zalm in een verpakking, met bouillon en groente gaar gestoofd in de oven.

Blanquette de veau

Kalfsvlees in romige saus

Klassiek gerecht van kalfsvlees en witte wijn.

Poisson á la Provençale

Provençaals vispotje

Smakelijk stoofpotje van vis met venkel, olijfjes en witte wijn.

Boeuf Bourguignon

Runderstoofpot

Een heerlijk potje met in rode wijn gestoofd rundvlees met spekjes, ui en champignons.

Tian de légumes

Provençaalse groenteschotel

Geroosterde groente uit de oven.

Pommes Dauphinois

Aardappelschotel met kaas en room

Een heerlijke combinatie voor bij de Boeuf Bourguignon.

Pommes à l’ail

Knoflookaardappelen

Geurige aardappeltjes met knoflook en oregano uit de oven.

Riz de pilav

Pilafrijst

Geurige rijst gegaard in bouillon.

Koude gerechten

Quiche Lorraine

Hartige taart

Quiche met een vulling  van spek en kaas.

Clafoutis de tomates cerises

Hartige taart met tomaten

Deze variant op de oorspronkelijk zoete taart is nu een heerlijk gerecht met tomaatjes en geitenkaas.

Salade Niçoise

Tonijnsalade

Een verse salade van tonijn, tomaten, ei, sperziebonen en olijven.

Salade de poivrons grillés

Salade met gegrilde paprika

Een heerlijke salade van verschillende soorten gegrilde paprika met kappertjes en lente-uitjes, naar wens gecombineerd met geitenkaas.

Nagerechten

Tarte Tatin

Appeltaart

Een klassieke Franse appeltaart, omgekeerd gebakken. Met gekarameliseerde appeltjes en geserveerd met vanilleijs en vanillesaus.

Clafoutis Limousin

Vruchtentaart

Een taart van flensjesbeslag met druiven of kersen.

Interesse in een Frans buffet?