Frans buffet

Ik ben dol op Frankrijk en zeker op de Franse keuken. Er zijn zoveel heerlijke en smaakvolle gerechten. Bekend zijn natuurlijk de boeuf bourguignon, quiche lorraine en de salade niçoise. Naast deze toppers ben ik op zoek gegaan naar allerlei heerlijke recepten om een mooi buffet samen te stellen waaruit iedereen zijn keuze kan maken.
We leveren een Frans buffet van 15-50 personen. Op verzoek leveren we brood, kruidenboter en tapenades bij het buffet.
Omdat ieder buffet zijn eigen samenstelling heeft staan er geen prijzen bij. Om toch een indicatie van de kosten te geven vindt u hier een voorbeeld Frans buffet.
Soepen
Warme gerechten
Saumon en papillote
Zalmpakketje
Geurige zalm in een verpakking, met bouillon en groente gaar gestoofd in de oven.
Poisson á la Provençale
Provençaals vispotje
Smakelijk stoofpotje van vis met venkel, olijfjes en witte wijn.
Boeuf Bourguignon
Runderstoofpot
Een heerlijk potje met in rode wijn gestoofd rundvlees met spekjes, ui en champignons.
Pommes Dauphinois
Aardappelschotel met kaas en room
Een heerlijke combinatie voor bij de Boeuf Bourguignon.
Koude gerechten
Clafoutis de tomates cerises
Hartige taart met tomaten
Deze variant op de oorspronkelijk zoete taart is nu een heerlijk gerecht met tomaatjes en geitenkaas.
Salade de poivrons grillés
Salade met gegrilde paprika
Een heerlijke salade van verschillende soorten gegrilde paprika met kappertjes en lente-uitjes, naar wens gecombineerd met geitenkaas.
Nagerechten
Tarte Tatin
Appeltaart
Een klassieke Franse appeltaart, omgekeerd gebakken. Met gekarameliseerde appeltjes en geserveerd met vanilleijs en vanillesaus.
Interesse in een Frans buffet?
